Vattkoppor och avslutning på jordens historia

Det går vattkoppor på Mårten gås och idag har det bara varit 10 barn på Gåsen. Barnen har arbetat på bra i miljön. Skolgruppen (5 barn) har arbetat med bokstaven f. Vi började med en brainstorm: där vi kom på ord som börjar på bokstaven f. En pedagog skrev ner alla ord vi kom på och sedan fick barnen välja ett ord som de ville skriva ner på ett papper. Det blir ingen läxa denna veckan utan den kommer nästa vecka istället. Vi arbetar även vidare med våra maneter. Det tar tid eftersom den görs i etapper. Vi använder avlånga ballonger, tidningspapper och tapetklister.

Ute har barnen räfsat och samlat ihop löv i stora högar. Sedan kastade barnen upp löven i luften, lövregn, och några hoppade i högarna.

Avslut på jordens historia: Under hela den här tiden så fanns det inga människor på jorden, hela tiden kom nya sorters reptiler, det var skölpaddor, krokodiler och ödlor. Sedan dog alla dinosaurierna ut, men man vet inte riktigt varför antingen var det för att det blev för kallt eller för att det blev för varmt på jorden. I slutet på dinosaurernas tid kom de första däggdjuren de var varmblodiga och hade päls och kunde därför överleva. Däggdjuren lade inte ägg utarn bar sina barn i kroppen till dom föddes och matade dem med mjölk från sitt bröst, de första däggdjuren var inte större än en mus eller råtta. Sedan blev dom större och större, en sort blev den sabeltandade tigern. Nu kom den första elefanten – mammuten – och efter mammuten kom aporna och till slut kom människan.

Så här länge har människan funnits på jorden, ( visar det röda strecket i slutet på lingjen.)

Glöm inte matsäck imorgon till vår utflykt!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *