3-års grupp och drakflygning

Torsdag igår, då var det möte för våra, nära nog, treåringar på gåsen tillsammans med kompisarna där. Vi brukar börja mötet med en samling där vi pratar lite, sjunger en del, kör lite rim och ramsor och läser sagor. Vi har även lekt ett par lekar, bl.a. ”hunden och benet” och ”Kims lek”. När samlingen var slut gick vi ut tillsammans för lite äventyr på gården. De två föregående gångerna har vi av olika anledningar inte haft möte utan barnen har fått jobba i miljön tillsammans med de äldre barnen och dess blivande mentorer.

Resterande del av gruppen tog sig bort till ängen vid golfbanan för att försöka få vår drake att flyga. Vi hade vinden med oss och draken hade inga som helst problem att få luft under vingarna och lyfta högt mot skyn. Efter en stunds flygande och lekande på ängen begav vi oss tillbaka till gården och fortsatte leka där.

Idag fredag har det bl.a. bjudits på gympa, vi har trätt pärlor, spikat spik på korkbrädan och lyssnat på spännande flanosagor.

Ur Läroplanen för förskolan 98/10:
Förskolan ska sträva efter att varje barn:
”utvecklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära,”
”utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar…”
”utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra,”
”utvecklar sin förståelse för naturvetenskap/…/och fysikaliska fenomen,”

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *