Historien om jorden del 2 och naturdagen

Naturdagen med barnen blev en härlig och lärorik dag med inslag av jakt på naturföremål och fri lek. Där fanns en koja som barnen byggde på och lekte i. Två stora stockar som barnen gick balansgång och bankade på.

Fortsättning på jordens uppkomst: I många miljoner år var jorden ett glödande klot av gas men efter ett tag så började jorden kylas ner och snurrade inte heller så fort längre. Runt hela jorden bildades en hård yta av klippor och berg den kallas för jordskorpan men inuti jorden så glödde det fortfarande. På jorden fanns vulkaner och kokande lava överallt och det var fortfarande så varmt att ingenting kunde leva där. Värmen gjorde så att allt vattnet i gasen blev till ånga och av ångan bildades stora tjocka moln runt hela jorden, från molnen började det att regna och det regnade i miljoner år. Regnet kylde ner de heta klipporna och bergen på jorden, efter mycket lång tid så började regnet samlas i pölar mellan klipporna och det här fortsatte i många, många år och det samlades så mycket vatten att det blev till våra sjöar och hav. Fortsättning följer.

 

Förra fredagen gjorde vi vulkaner i saltdeg. Under veckan som gått har vulkanerna torkat och på fredag är det dags för målning.

One comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *