Historien om jorden del 1

Barnen på Gåsen har visat stort intresse för vulkaner. Vi arbetar vidare med vulkaner. Barnen har fått färglägga vulkaner och nu på fredag ska barnen få göra sina egna vulkaner i saltdeg. Vi kommer att se film om vulkaner och titta på bilder av vulkaner.

Ni föräldrar ska få ta del av historien om hur jorden kom till. Samma historia som era barn har fått höra. Idag får ni del 1:

För mycket länge sedan, för många tusen miljoner år sedan fanns ett stort moln i universum och det molnet var av damm, grus och gaser och det glödde. Efter en tid så började molnet att snurra och det snurrade fortare och fortare. Molnet var mycket, mycket varm och det blev hela tiden varmare till slut var det flera miljoner grader varmt. Dammet, grusen och gaserna i molnet packades hela tiden tätare tillsammans och till sist hade packats så tätt tillsammans att det blev en stor smäll! Molnet exploderade och började brinna, dammet och grusen spreds åt olika håll, en del höll ihop som klumpar och en del samlades tillsammans senare. Av den här stora smällen och dammet och grusen som spreds åt olika håll bildades våran sol och planeter som kallas solsystemet, en av dom här planeterna var Jorden. Slut för denna gång. Följ den spännande fortsättningen…….

 

På fredagar har vi sångsamling. Barnen håller på att lära sig två nya sånger. En heter H2O som vattenmannen och speedo har skrivit. Ni kan gå in på deras hemsida och lyssna på den. Den andra sången heter hösten hälsar på.

 

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *