Promenad och biblioteksbesök

Idag gav sig halva Gässlingen iväg på en promenad till lekplatsen inne i byn. Det var full rulle på lekplatsen och vi fick sällskap av förskoleklassen på Åhus Montessori som hade samma tanke som vi, lekplats + biblioteksbesök. 🙂 Vi lånade en hel hög med spännande böcker som får ta plats i våra bokställ. Alltid kul med våra biblioteksbesök då barnen verkar uppskatta att få gå och plocka och titta i alla hyllorna för att då och då sätta sig och ”läsa” i en spännande bok. Härligt!

Vi som stannade kvar på Mårten gås arbetade på flitigt i miljön med lite av varje. Vi målade vid stafflit, vi pärlade armband, jobbade med pussel, byggde med tågbannan och skapade mönster med olika sorters färgklossar. I veckan har vi spelat på en liten trumma i samband med samlingen. Vi upplever att barnen är väldigt ivriga med att få spela, vem skulle inte vara det, men visar samtidigt på tålamod då de accepterar att sitta ner och vänta på sin tur.

Nästa vecka kör vi sista inskolningsveckan då vårt sista par påbörjar sin tredje vecka. Vi upplever att inskolningarna har fungerat väldigt bra och tycker att barnen kommit in i gruppen på ett bra sätt. Skönt!

Hoppas ni får en skön helg!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *